Udskiftning af hundefoder

Udskiftning af hundefoder – så let som ingenting.

Vi har alle brug for at ændre vores hunds kost fra tid til anden. Om det er på grund af et problem med den nuværende mad, fordi du skal på ferie og har brug for en mere bekvem mulighed, fordi hunden bliver ældre og skal flytte til voksen eller seniormad eller simpelthen fordi du tror, ​​han gerne vil have noget nyt, uanset årsagen, er foderskift en del af det at eje en hund. Problemet er, at for mange af vores hunde er foderskift det første skridt på vejen til dyrlægen med fordøjelsesforstyrrelser. Men sådan behøver det ikke være! Følg disse enkle regler og ændre din hunds foder vil være så let som ingenting.

Tag dig god tid ved nyt foder

Hvis din hund har været på et enkelt foder i et stykke tid, skal fordøjelses systemet have tid til at tilpasse sig enhver forandring. Det skyldes, at hundens krop er i stand til at tilpasse sin enzymproduktion alt efter, hvilke typer foder der bliver spist. De enzymer, der produceres, når de spiser, f.eks. oksekød og ris, ville være helt anderledes end de enzymer, der produceres til at fordøje fisk og grøntsager. Over tid kan hundens krop dog vænne sig til at producere en vis række enzymer til en enkelt diæt, og når foderet ændrer sig uventet, kan hundens krop stå fuldstændig uforberedt og ude af stand til at klare sig. Men hvis den nye mad introduceres langsomt, vil kroppen have tid til at tilpasse sig og begynde at producere de rigtige enzymer til jobbet.

Vi anbefaler altid at introducere et nyt foder over flere dage for at gøre skiftet så let som muligt for hundens system. Den nemmeste måde ville være at starte med at fodre 75 % af den gamle kost med 25 % af den anbefalede fodringsmængde af den nye mad i en dag eller to. Dette kan efterfølges af 1-2 dage ved 50/50 og de sidste par dage fodre 25% af det gamle foder med 75% af det nye, før det går helt over i det nye foder. For hunde med følsom mave bør du forlænge denne tidsplan til at vare 7-10 dage for virkelig at minimere chancerne for eventuelle problemer.

Udskiftning af hundefoder

Skift mellem forskellige varianter af samme serie kan normalt gøres hurtigere, da mange af ingredienserne vil være de samme.

Det er vigtigt at indse, at forskelligt hundefoder kan have dramatisk forskellige fodermængder, og at for meget af enhver mad kan forårsage fordøjelsesproblemer. Billigt hundefoder, altså lavkvalitetsfoder har for eksempel en tendens til at indeholde store mængder fyldstoffer, så for at få nok næringsstoffer skal hunde spise ret meget. High-end fødevarer, på den anden side, er pakket med letfordøjelige, meget nærende ingredienser, så hunde har brug for meget lidt for at få alt, hvad de har brug for. En fejl, jeg ser hele tiden, er, når en ejer ændrer deres hund fra et lavt foder til et foder af høj kvalitet, men fortsætter med at fodre den samme høje mængde. Hunden bliver uundgåeligt overbelastet med så meget af det nye foder og bliver syg, og ejeren konkluderer, at god mad ikke stemmer overens med deres hund.

Før du begynder at skifte til noget foder, skal du sørge for at læse etiketten og regne ud, hvor mange gram din hund har brug for. Du kan så bruge det tal til at beregne den korrekte andel af den nye mad under hele ændringen.

Og det er det!

OK, så det er faktisk så nemt som 1, 2, men det er ikke helt så fængende. Så længe du tager det langsomt og ikke overfodrer, skal skiftet gå uden problemer. Hold øje med din hunds afføring (min yndlingshobby!), da de er de bedste indikatorer for den indre sundhed. Hvis de begynder at blive bløde, skal du ikke bekymre dig, det betyder sandsynligvis bare, at du bevæger dig for hurtigt, så gå tilbage til det sidste forhold, der virkede, sænk ændringen ned og prøv igen.

 

Se ALLE TILBUD på HUNDEFODER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen